تبلیغات
باغداران و کشاورزان مشهد - نکاتی در مورد چالکود و کود دهی به درختان میوه
باغداران و کشاورزان مشهد
صفحه نخست         تماس با مدیر         پست الکترونیک        RSS         ATOM

کود دهی به درختان میوه

روشهای کود دهی در درختان میوه

۱- از مصرف کودهای شیمیایی به صورت بی رویه خوداری کرده و سعی گردد مصرف کودها بر اسلس آزمون خاک ، برگ و میوه صورت گیرد.
 ۲- از پخش سطحی کودها ی شیمیایی در پای درختان میوه اجتناب شود.
 ۳- زمان مصرف کودهای شیمیایی در اواخر زمستان یا اوایل بهار صورت گیرد .
 ۴- محلول پاشی با کودهای توصیه شده ودر زمان مناسب باعث افزایش کیفیت میوه خواهد شد.
 ۵- بهترین روش کود دهی در باعات استفاده از روش چالکود می باشد که به شیوه های زیر صورت می گیرد .

 ۶- در اواخر زمستان در قسمت بیرونی یک سوم سایه انداز از درختان تعداد ۴ تا ۶ چاله به عمق ۴۰ تا ۵۰ سانتی متر و قطر۳۰ تا ۵۰ سانتی مترحفر شود .
 ۷- کودهای توصیه شده بر اساس آزمون خاک و با توصیه های عمومی سازمان تحقیقات برای هر اصله درخت را با کود دامی پوسیده مخلوط کرده و در چاله های حفر شده بریزید.
 ۸- با گلد کوب کردن کود در داخل چاله تا حدی آن را بفشارید و در صورت نشت مجدداً کود را به آناضافه کنید تا هم سطح خاک شود.
 ۹- در هنگام آبیاری بایستی چاله های خیس شده از خیسی بیش از حد و خشکی توده کود دامی در داخل چالکود بپرهیزید .
 ۱۰- در صورتی که از چاله ها به خوبی استفاده شود حفر آن یکبار برای چندین سال کافی خواهد بود هر سال نشست کود در داخل چاله را با کود دامی جبران کنید.
 ۱۱- برای درخت انگور (مو) کودهای شیمیایی و حیوانی توصیه شده برای مصرف در اوایل بهار را در شیاری که در طول مسیر آبیاری ( بین درختان ) در فاصله ۹۰ سانتی متر دورتر از تنه انگور کنده می شود و روی آن را با خاک بپوشانید.
 ۱۲- کودهای ازته را در زمان های توصیه شده می توان در ناحیه نصف بیرونی سایه انداز (محل آبخور)باشد و با نوک بیل زیر خاک برد.

توصیه
راندمان و کارآئی مصرف کود در روش چالکود ، بمراتب بیشتر از روش پخش سطحی کود می باشد. چون ریشه ها مستقیماً غذای مطلوب خود را تأمین می کنند و غذای سالم تا چندین سال، بدون زحمت در اختیار درخت خواهد بود.

روش چالکود شکل خاصی از چایگذاری موضعی کودهای آلی و شیمیایی در خاک می باشد.این روش برای باغ های میوه ای طراحی شده است که دارای مشکل زرد برگی آهکی(کمبود کلروز آهن ) باشند.

مزایای استفاده از چالکود:

۱٫ جلوگیری از خشکیدگی سر شاخه های درختان میوه
 ۲٫ توسعه ریشه درختان میوه در خاک های آهکی ( رقص ریشه)
 ۳٫ افزایش سطح برگ(Leaf Area) در درختان میوه
 ۴٫ افزایش عملکرد وبهبود کیفیت میوه ها

۵٫ افزایش نفوذپذیری آب به داخل خاک توسط حفره های مملو از مواد آلی.

روش صحیح چالکود:



۱٫انتخاب محل مناسب برای احداث چاله ها به فاصله ۱/۲۰ الی ۱/۵ متر از تنه اصلی درخت در محل سایه انداز می باشد.



۲٫ تعداد چاله ها حداقل ۲ تا ۴ عدد در اطراف تنه درخت می باشد.



۳٫ابعاد چاله ها به اندازه *۵۰*۵۰*۵۰یادر ۴۰*۴۰*۴۰ سانتی متر می باشد.

۴٫ خاک درون چاله تماماً بیرون ریخته شود.

۵٫قسمت پایین چاله را با کود دامی پر می کنند

۶٫ کودهای شیمیایی توصیه شده با ۵ کیلوگرم کود دامی پوسیده مخلوط ودر ته چاله ریخته گردد.

۷٫بقیه چاله ها با کود دامی پوسیده پر شود

۸٫چاله ها در مسیر آبیاری احداث گردد.

 ۹٫بلافاصله پس از کوددهی چاله ها آبیاری شود

۱۰-اگر خاک شنی باشد سایه انداز درخت را به دو قسمت تقسیم کرده، چالکود را در ۱/۲ انتهایی احداث می کنیم ولی در خاکه رسی باشند، سایه انداز درخت را به ۳ قسمت تقسیم وچاله را در ۱/۳انتهایی ایجاد می کنیم.

توصیه کود برای درختان ده ساله به بالا در چهار فرمول کودی زیر توصیه می شود:

۱-  مقدار ۴ کیلو( ۱ کیلو گوگرد، ۲کیلوگرم کود کامل ماکرو، و یک کیلوگرم میکرو کامل)

۲-  ۲ کیلوگرم کود گوگرد پودری ۱ کیلو سولفات پتاسیم ۱ کیلو کود سولفات آهن ۵/. کیلوگرم سولفات روی ۱ کیلوگرم کود میکروکامل ۱ نیترات آمونیوم

۳-  یک کیلوگرم ماکروکامل + سه کیلوگرم بیوفسفات طلایی + یک کیلوگرم میکرو کامل + ۵ کیلو گرم کود دامی پوسیده.

۴- یک کیلوگرم اوره + سه کیلوگرم بیوفسفات طلایی + ۵ کیلوگرم کود دامی پوسیده.

چندنکته مهم:
 
نکته مهم 1:خاک خارج شده از چاله ها را بصورت یکنواخت در فاصله بین ردیفهای درختان پخش و از بازگرداندن آن به چاله ها خود داری میکنیم

نکته مهم ۲ :چاله ها با مخلوطی از کود دامی یا خاک برگ یا کمپوست و کود شیمیایی مناسب پر شود.
نکته مهم ۳:کربنات فراوان در آب آبیاری به لحاظ ترشح فراوان یون هیدروژن در محیط چالکود مسئله ساز نبوده و بعبارت دیگر با اسیدی کردن محیط غذایی درخت ، جذب مواد غذایی با سهولت بیشتری انجام می پذیرد

نکته مهم ۴:برای درختان زیر ده سال نصف مقدار فوق توصیه می شود.

نکته مهم ۵:در مورد انگور مقادیر ذکر شده فوق به یک سوم تقلیل می یابد.

نکته مهم ۶: در ازاضی شور مصرف کلرورپتاسیم توصیه نمی شود.



نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
دوشنبه 25 بهمن 1395 :: نویسنده : ماشالله شیدا
پنجشنبه 23 شهریور 1396 08:49 ب.ظ
I think the admin of this website is genuinely working hard in favor of his web page, for the reason that
here every data is quality based data.
دوشنبه 13 شهریور 1396 03:00 ق.ظ
I'm really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog.
Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway
keep up the nice quality writing, it's rare to see a great blog like this one today.
جمعه 11 فروردین 1396 06:04 ب.ظ
I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up!
I'll go ahead and bookmark your site to come back later.
Many thanks
ماشالله شیداthanks
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


درباره وبلاگ


مدیر وبلاگ : ماشالله شیدا
نویسندگان
جستجو

آمار وبلاگ
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :